Søndagsfysen

Skrevet av Jorunn 06.02.2011

Det er rart det derre altså, noen ganger får man bare lyst til å spise “træsjemat”, selv om man vet at det ikke er bra for kroppen. Og noen ganger har man tid og ork til å gjøre “træsjematen” ørlittegranne sunnere sånn at samvittigheten blir bittelitt renere – sånn som idag :)

Hamburgere ble laget av en pakke karbonadedeig, et egg, finhakket løk, salt, pepper, bittelitt potetmel og vann. Helt enkelt. Siden urgen for hamburgere kom brått hadde vi ikke hamburgerbrød i skapet, så da ble løsningen å bake selv. Grove hamburgerbrød faktisk. Inspirasjon til oppskriften fant jeg i denne bloggen, og mine burgerbrød ble ca sånn:

Ingredienser:

2 dl vann
1,5 dl melk
1/2 pose tørrgjær
3ss soyaolje
1 ts salt
6 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 dl havregryn med kruskakli (blå pose)

Fremgangsmåte:

Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt og mel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse). Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv (2 -2,5 cm tykkelse). Bruk en liten skål e.l. (ca. 10-12 cm i diameter) og trykk ut runde brød. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med melk og dryss med sesamfrø. Stek i varm stekeovn 225°C på nederste rille i 12-15 min. Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.

Legg igjen en kommentar