En smak av Marokko; marokkansk appelsindessert

Skrevet av Jorunn 10.01.2011

Da vi meldte adresseforandring hos Posten fikk vi tilbud om en rekke gratistjenester. Ett av dem var et gratis prøveabonnement på Aftenposten i noen uker, og det takket vi ja til. Vi har vært abonnenter tidligere, og selv om jeg ikke leser avisen fra perm til perm er det mye spennende å lese der. Blant annet reisebilaget som kommer i helgene. Denne helgen handlet det om Marokko, og jeg startet som vanlig å drømme meg bort. “Tenk om…”, “Den som hadde hatt penger…” osv. Marokko er definitivt en av stedene som står på min drømmereisemål-liste.

Om lykken står meg bi blir det uansett en stund til jeg kan reise dit, men man kan jo alltids lage litt mat fra det landet man drømmer om. Vi hadde massevis av appelsiner liggende, og søtmonsen i meg ble ikke lei seg for at valget falt på marokkansk appelsindessert :D

Ingredienser:

Appelsiner
Skivede mandler (jeg brukte hasselnøtter)
Melis
Kanel

Fremgangsmåte:

Skjær skallet av appelsinene. Del dem i biter eller litt tykke skiver. Strø over melis og kanel og bland sammen. Tradisjonelt skal det være skivede mandler i denne desserten, men vi hadde bare hasselnøtter så da hakket jeg noen nøtter istedet. La stå kjølig en times tid før servering. Pynt gjerne med et par mynteblader.

Legg igjen en kommentar