Spill-søndag

Skrevet av Jorunn 23.10.2011

Hverken Roar eller jeg skal skryte på oss å være så glade i spill, i hvert fall ikke foreløpig, men med barn i huset må man liksom til pers.

I går kjøpte jeg spillet “Pakkesel” fra Damm, og det var fengende for både liten og stor. Enkelt å forstå for en fireåring, og utfordrende selv om man er voksen. Tror vi kommer til å ta frem igjen dette med jevne mellomrom :)

Vel overstått ettårsfeiring

Skrevet av Jorunn 22.10.2011

Elias sin bursdag er vel overstått, og behørig feiret ble han. Vi inviterte til familieselskap på en helt vanlig tirsdagsettermiddag, med servering av gryterett og kaker. Hektisk, men effektivt – og ikke minst koselig. Man må jo ha mat når man kommer fra barnehage og jobb, og den kan man jo like gjerne spise borte, ikke sant?

Til tross for at gjestene nok visste at hovedpersonen selv kom til å bry seg lite om eventuelle gaver, fikk han en pen liten haug allikevel. Det var lett blanding mellom fine og praktiske klær og morsomme leker. Jeg må innrømme at jeg er svak for treleker i glade farger, og denne gule sjiraffen fra Brio har vært en liten favoritt hos minstemann etter at den ble pakket opp på tirsdag. Mor knipser villig når Elias dytter den rundt på gulvet og leker bil ♥

Frem fra glemselen

Skrevet av Jorunn 18.10.2011

Jeg har valgt å trekke bloggen frem i lyset igjen, frem fra glemselen! I hvert fall for dere som stikker innom i ny og ne og kaaanskje leser litt ;)

Det har vært noen energikrevende, tankevekkende og hektiske måneder siden sist jeg postet et offentlig innlegg, men jeg har faktisk blogget litt i ny og ne for min egen del uten å publisere postene for allmennheten. Jeg har planer om å titte gjennom det jeg har skrevet og se om det er noen av dem jeg føler for å dele. Plutselig dukker det kanskje opp et og annet innlegg som fyller tomrommet mellom februar og oktober ;)

I skrivende stund sitter vi klare til å ta imot en hel liten flokk med gjester. Nær og kjær familie. Idag skal vi feire Elias sin ettårsdag! Det føles som et halvt liv siden vi bodde i Oslo og ventet på minstemini som bodde i magen…

Kvart over fire på samme dato i fjor gikk vannet. Endelig får jeg si, da hadde jeg ventet åtte lange dager på overtid. Roar og søs, som begge var på vei hjem fra jobb, ble sporenstreks varslet, og de kom omtrent samtidig inn døren i leiligheten vår i Oslo. Rundt klokken fem begynte fødselsriene, og Roar og jeg kastet oss ut i ettermiddagsrushen for å kjøre til Ullevål mens Lise Merete tok Oliver med til Fetsund. Kl. 17:41 ble vi skrevet inn på Føde B, og det er et under for meg at jeg klarte å holde igjen helt til vi kom frem. Jeg er overbevist om at hvis jeg hadde gitt meg selv lov til å trykke tidligere hadde jeg enten født hjemme eller i bilen på vei til sykehuset.

En tilfeldig forbipasserende mann som observerte meg mens jeg satt i bilen på parkeringsplassen og ventet på Roar som hadde løpt inn for å få kontakt med noen som kunne komme med seng og hente meg, jeg klarte ikke å gå selv på grunn av de heftige riene, gjorde et forsøk på å være omtenksom og støttende. Han kom bort og spurte om det gikk bra, og om jeg trengte hjelp. Jeg klarte ikke å bruke så veldig mange ordene på å forklare han “ståa” for å si det sånn, men han skjønte nok at han ikke ville være til mye hjelp for borte ble han like plutselig som han kom. Roar kom løpende tilbake, fikk bilen igang igjen og fortalte at han hadde fått lov til å kjøre helt bort til døren. Der sto sengen klar, og jeg fikk på et vis, med hjelp fra sykepleierne, veltet meg (bokstavelig talt) over fra bilen og opp i sengen. Jeg registrerte at vi kom opp på en fødestue, og der var vi ikke mange minuttene før Elias ville ut og hilse på verden med hele seg.

Klokken var da 18:07 mandag 18. oktober 2010, og jeg var blitt mamma på nytt. Tobarnsmamma! Jeg var lykkelig, sliten og rolig. Det var begynnelsen på det som har vært et eventyrlig år, forsåvidt et nytt liv, og ikke minst en spennende reise fylt av både glede, utfordringer, medgang, motgang – og masse kjærlighet. Jeg elsker alle de tre guttene mine! ♥

“Ta tiden tilbake”

Skrevet av Jorunn 24.02.2011

Kjenner at nasjonalfølelsen bobler litt, og at jeg er glad for å ha vokst opp i Midtfylket. Utrolig bra film, “vi” har mye fint å tilby – faktisk mye mer enn det som vises her!

Søndagsfysen

Skrevet av Jorunn 06.02.2011

Det er rart det derre altså, noen ganger får man bare lyst til å spise “træsjemat”, selv om man vet at det ikke er bra for kroppen. Og noen ganger har man tid og ork til å gjøre “træsjematen” ørlittegranne sunnere sånn at samvittigheten blir bittelitt renere – sånn som idag :)

Hamburgere ble laget av en pakke karbonadedeig, et egg, finhakket løk, salt, pepper, bittelitt potetmel og vann. Helt enkelt. Siden urgen for hamburgere kom brått hadde vi ikke hamburgerbrød i skapet, så da ble løsningen å bake selv. Grove hamburgerbrød faktisk. Inspirasjon til oppskriften fant jeg i denne bloggen, og mine burgerbrød ble ca sånn:

Ingredienser:

2 dl vann
1,5 dl melk
1/2 pose tørrgjær
3ss soyaolje
1 ts salt
6 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 dl havregryn med kruskakli (blå pose)

Fremgangsmåte:

Varm vann og melk til det er fingervarmt. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett olje, salt og mel og elt sammen til en passe fast og glatt deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett deigen til heving i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse). Ta deigen ut på et melet bakebord og kjevle ut til en tykk leiv (2 -2,5 cm tykkelse). Bruk en liten skål e.l. (ca. 10-12 cm i diameter) og trykk ut runde brød. Legg brødene på et bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med melk og dryss med sesamfrø. Stek i varm stekeovn 225°C på nederste rille i 12-15 min. Avkjøl og del i to før hamburger og fyll legges i.

Om å prøve nye ting

Skrevet av Jorunn 03.02.2011

Phuh, da er januar overstått, og dermed en lang rekke bursdager ferdig feiret også. Roar hadde sin dag på lørdag, og den ble “feiret” i stillhet hjemme med film på TV’n og litt ekstra god pizza. På søndag hadde vi familieselskap med litt enkel servering og kaker og søtsaker i overflod. En hektisk, men veldig koselig dag!

Det passer kanskje å fortsette denne posten med motstykket til det å sitte i ro i sofaen mens man mumser kaker? Eller kanskje ikke?! I hvert fall; jeg har nettopp kastet meg på noe nytt (for meg), som jeg lenge har hatt lyst til å prøve ut fordi det ser så utrolig gøy og energigivende ut. Når man har energi blir man glad, og er man glad smitter det gjerne over på de menneskene man omgir seg med. Godt humør betyr at man blir lettere til sinns og får mer ut av dagene. Ok, hva er det Jorunn har prøvd seg på nå da…? En advarsel: Ikke smugkikk inn gjennom vinduene, jeg tar ikke på meg ansvaret for følgene dersom utsagnet “jeg dør av latter” skulle bli en realitet :P

Grattis med dagen, kjæresten min!

Skrevet av Jorunn 29.01.2011

Roar har bursdag idag, bare to uker etter meg! Gratulerer så mye med dagen kjæreste du ♥

I anledning dagen, til ære for min kjære, tok jeg noen bilder av “titteskapet” i gangen vår, som akkurat nå er fylt opp med effekter fra en av Roars store hobbyer: Bruce Springsteen :) Tanken er at det skal være et levende skap, hvor vi skal variere utstillingen innimellom. Enn så lenge får Roar boltre seg ;)

Himmelen står i brann

Skrevet av Jorunn 28.01.2011

Dette synet sto vi opp til i dag morges – og i går, og morgenen før det. Det har vært kalde  (men utrolig flotte) dager her hos oss i det siste, og morgenene er selvfølgelig kaldest. Solen har begynt å varme litt igjen utover dagen, det kan jeg like!

Jeg har sett på de utrolig flotte fargene på himmelen disse morgenene og vært litt småirritert på at jeg enten har vært stuck med stell av et barn eller to, eller at jeg har vært akkurat for sen til å plukke opp kameraet og knipse i vei, men idag var jeg heldig og rakk det i tide. Se på de nydelige fargene, det er akkurat som om himmelen står i brann!

Grønn glede

Skrevet av Jorunn 26.01.2011

Jeg er veldig glad i blomster og planter (det har kanskje noe med at sommeren er min favorittårstid og gjøre?), men jeg er så vimsete og glemsk med vanning og stell at potteblomster sjelden overlever der jeg bor. Jeg unner meg en blomst i ny og ne og gleder meg over den den tiden den står, men blir like oppgitt over meg selv hver gang blomstene mine dør altfor tidlig. Jeg synes det nesten er like greit å kjøpe avskårne blomster, for de er liksom ikke ment å skulle vare evig, hehe. Eller orkideer, de tåler også å bli glemt flere ganger i uken :)

Grønne planter derimot, DET er jeg en racer på! Bare spør Roar; jeg tror han fikk et lite sjokk da vi møttes til en av våre aller første dater i min “regnskog” i leiligheten min på Åssiden, hihi. Blind av kjærlighet (hoho) gikk jeg med på å kaste flere av plantene mine da vi flyttet sammen i Oslo, og da vi var vel etablerte der ble det liksom ikke til at vi skaffet oss så mange nye.

Nå, i nyhuset, har vi mye større plass, og til og med Roar har begynt å innse at det trengs litt planter her. Vi har ikke akkurat vært raske, men på søndag var vi innom både Plantasjen og Hageland for å se om vi fant noe fint til huset. Jeg elsker grønne planter, de minner meg om grønt gress og sommer *sniffsniff* Sukkulenter er blant mine favoritter; de er frodige, dekorative og finnes i allverdens (rare) fasonger. Dessuten trenger de så lite vann at til og med jeg klarer å holde dem i live :D

Dette er to av plantene som havnet i posene våre. Ikke spør meg hva de heter, det eneste jeg vet er at de roooper “Kom og ta bilde av meg!” :)

Kveldsstemning

Skrevet av Jorunn 24.01.2011

Knitring i peisen. Koselyder fra vuggen. Dempet belysning. Tente stearinlys. Håndball på TV’n. Oppvaskmaskinen som surrer og går på kjøkkenet. Det er mandagskveld, og snart tid for å krype til sengs for å samle krefter til en ny dag.